Intake Executeur Benoemen
8.5

Executeur benoemen

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je samen met je partner een executeursbenoeming doen in twee akten?

Als je samen met je partner een executeur wilt benoemen heb je twee aktes nodig, één voor jou en één voor je partner. Dit doe in een ander vragenspel.

Wil je meer dan twee executeurs benoemen?

Je kunt via ons tarief maximaal twee executeurs benoemen. Wil je meer benoemingen doen, dan kan dat op basis van een offerte.

Verblijf je in een zorginstelling?

Als je in een zorginstelling verblijft dan is dat meestal een aanwijzing dat je niet meer voor jezelf kan zorgen. In dat geval kan je mogelijk ook geen zelfstandige besluiten meer nemen. Mogelijk kan het nog wel, maar dan zal er extra onderzoek door de notaris nodig zijn. Daarom kan het opstellen van een levenstestament, een testament of schenking in deze situatie niet tegen het goedkope tarief. Schets bij je offerteverzoek de situatie.

Ben je in staat je wil te bepalen?

Om een testament of levenstestament op te stellen moet je in staat zijn om te overzien wat je besluit. Dat is bij alle aktes die je bij een notaris maakt het geval. 

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een aangesloten notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.