Intake Executeur Benoeming in twee akten
8.6

Executeur benoeming in twee akten

Jullie kunnen hier een executeur aanwijzen. Nadat je tevreden bent over het concept moet je dit persoonlijk ondertekenen bij de notaris. Dit is een losse executeur als aanvulling op een testament. Je kunt het document ook opstellen als compleet los document, dan is het een aanvulling op het wettelijk erfrecht.

Is er een bestaand testament dan heeft de notaris bij voorkeur de tekst nodig van het bestaande testament. Kun je dat echt nergens meer vinden dan moet je even overleggen met de notaris.

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten jij je kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs. Alleen jij hoeft straks naar de notaris, erfgenamen, executeurs en dergelijke hoeven niet naar een notaris te komen.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Luidt jullie testament gelijk?

Om voor het goedkope tarief in aanmerking te komen, moet sprake zijn van een "spiegel" testament. Dat zijn twee gelijkluidende testamenten die jullie gelijk hebben opgesteld. De notaris hoeft dan maar 1x het testament te lezen. Zijn jullie testamenten verschillend, dan kunnen jullie dit ook via de site regelen, maar dan niet voor dit tarief. Jullie maken dan 2 aparte aktes. 

Gaan jullie samen naar de notaris?

Het goedkope tarief geldt alleen als er slechts één bespreking is, dus als jullie tegelijk naar de notaris gaan. Willen jullie niet samen, dan moet je twee keer door het vragenformulier voor een enkele akte. Dat zal in de praktijk goedkoper zijn dan om een offerte van een notaris te vragen.

Zijn jullie in staat om jullie wil te bepalen?

Om een testament of levenstestament op te stellen moeten jullie in staat zijn om te overzien wat jullie besluiten. Dat is bij alle aktes die jullie bij een notaris maken het geval. 

Wil je meer dan twee executeurs benoemen?

Je kunt via ons tarief maximaal twee executeurs benoemen. Wil je meer benoemingen doen, dan kan dat op basis van een offerte.

Verblijft een van jullie in een zorginstelling?

Als je in een zorginstelling verblijft dan is dat meestal een aanwijzing dat je niet meer voor jezelf kan zorgen. In dat geval kan je mogelijk ook geen zelfstandige besluiten meer nemen. Mogelijk kan het nog wel, maar dan zal er extra onderzoek nodig zijn. Daarom kan het opstellen van een Levenstestament in deze situatie niet tegen het goedkope tarief. Schets bij je offerteverzoek de situatie. je kan er ook voor kiezen om slecht 1 enkel Leventestament te maken voor de persoon die niet in een zorginstelling zit.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.