8.6

Intake voogd benoemen

Je gaat een akte maken waarmee jij bepaalt wat er gaat gebeuren met jouw kinderen, na jouw overlijden. De kinderen moeten minderjarig zijn, anders kun jij dat niet voor hun bepalen. Je hebt de gegevens van de kinderen nodig. Je kunt een bewind over de erfenis instellen. Doe je dat niet, dan kunnen kinderen vanaf hun achtiende verjaardag zelf beslissen wat ze met de erfenis doen.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Gaan alle kinderen naar dezelfde voogd?

Het goedkope tarief is alleen van toepassing als alle kinderen naar dezelfde voogd gaan. Als je per kind een andere voogd wilt aanwijzen, kan dat niet met deze goedkope akte. De reden kan bijvoorbeeld zijn dat je de kinderen met verschillende partners hebt. Geef bij je offertverzoek duidelijk de familieverhoudingen en wensen aan.

Zijn alle kinderen 18 jaar of ouder?

Als de kinderen meerderjarig zijn (ouder dan 18) dan hoef je geen voogd te benoemen. De kinderen bepalen hun eigen leven. Je kan overwegen om hun erfdeel nog een tijdje onder bewind te plaatsen. Dat kan je doen in een testament.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.