8.5

Intake voogd benoemen twee ouders

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Gaan alle kinderen naar dezelfde voogd?

Het goedkope tarief is alleen van toepassing als alle kinderen naar dezelfde voogd gaan. Als je per kind een andere voogd wilt aanwijzen, kan dat niet met deze goedkope akte. De reden kan bijvoorbeeld zijn dat je de kinderen met verschillende partners hebt. Geef bij je offertverzoek duidelijk de familieverhoudingen en wensen aan.

Gaan jullie samen naar de notaris?

Het goedkope tarief geldt alleen als er slechts één bespreking is, dus als jullie tegelijk naar de notaris gaan. Willen jullie niet samen, dan moet je twee keer door het vragenformulier voor een enkele akte. Dat zal in de praktijk goedkoper zijn dan om een offerte van een notaris te vragen.

Is deze akte voor kinderen die jullie samen hebben?

Je kunt alleen twee voogdijaktes tegelijk maken als het om dezelfde kinderen gaat, die dus van jullie beiden zijn. Ben je bijvoorbeeld een samengesteld gezin of zijn er andere bijzonderheden, dan kun je niet voor het goedkope DoeHetZelfNotaris-tarief worden geholpen. Je kunt een lose voogdij-akte maken voor jezelf. Je kunt ook een offerte aanvragen. Leg dan duidelijk de situatie van het gezin uit. Vermoedelijk kan je beter direct een testament laten maken.

Zijn alle kinderen 18 jaar of ouder?

Als de kinderen meerderjarig zijn (ouder dan 18) dan hoef je geen voogd te benoemen. 

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een aangesloten notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.