8.5

Intake voogd benoemen twee ouders

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Gaan alle kinderen naar dezelfde voogd?

Het goedkope tarief is alleen van toepassing als alle kinderen naar dezelfde voogd gaan. Als je per kind een andere voogd wilt aanwijzen, kan dat niet met deze goedkope akte. De reden kan bijvoorbeeld zijn dat je de kinderen met verschillende partners hebt. Geef bij je offertverzoek duidelijk de familieverhoudingen en wensen aan.

Gaan jullie samen naar de notaris?

Het goedkope tarief geldt alleen als er slechts één bespreking is, dus als jullie tegelijk naar de notaris gaan. Willen jullie niet samen, dan moet je twee keer door het vragenformulier voor een enkele akte. Dat zal in de praktijk goedkoper zijn dan om een offerte van een notaris te vragen.

Is deze akte voor kinderen die jullie samen hebben?

Je kunt alleen twee voogdijaktes tegelijk maken als het om dezelfde kinderen gaat, die dus van jullie beiden zijn. Ben je bijvoorbeeld een samengesteld gezin of zijn er andere bijzonderheden, dan kun je niet voor het goedkope DoeHetZelfNotaris-tarief worden geholpen. Je kunt een lose voogdij-akte maken voor jezelf. Je kunt ook een offerte aanvragen. Leg dan duidelijk de situatie van het gezin uit. Vermoedelijk kan je beter direct een testament laten maken.

Zijn alle kinderen 18 jaar of ouder?

Als de kinderen meerderjarig zijn (ouder dan 18) dan hoef je geen voogd te benoemen. De kinderen bepalen hun eigen leven. Je kan overwegen om hun erfdeel nog een tijdje onder bewind te plaatsen. Dat kan je doen in een testament.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Hebben jullie een geldig Nederlands ID-bewijs

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een aangesloten notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.