Intake testament alleenstaande met kinderen
8.6

Intake testament alleenstaande met kinderen

Je kunt hier een persoonlijk testament opstellen. Nadat je tevreden bent over het concept moet je dit persoonlijk ondertekenen bij de notaris. Dit wordt een testament voor een alleenstaande met kinderen. Je kunt hier niet je kinderen onterven. Wel kun je regelen op welke manier jouw kinderen erven van jou.

Je hebt de volgende persoonlijke gegevens nodig van iedere persoon die je gaat opnemen in je testament. 

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moet jij je kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs. Alleen jij hoeft straks naar de notaris, erfgenamen, executeurs en dergelijke hoeven niet naar een notaris te komen.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je één of meer kinderen onterven?

Het modeltestament biedt hiervoor geen mogelijkheid. Het is wel mogelijk om kinderen deels te onterven. Je kan dat niet zonder advies en dus ook extra werk bij de notaris. Vraag een gratis offerte aan om te weten wat de kosten gaan worden.

Ga je/gaan jullie het vragenformulier zelf invullen?

De notaris moet de persoon die een akte opstelt beschermen. Er zijn verschillende aanwijzingen waarop de notaris extra informatie moet inwinnen. De notaris moet een reeks extra onderwerpen controleren. Daar zijn dan ook meer kosten aan verbonden dan in onze lage prijs zijn verwerkt.

Bezit je een BV?

Wanneer je een onderneming bezit zal je daarover het een en ander moeten regelen. We hebben het over een onderneming in de vorm van een BV. Als de aandeelhouder komt te overlijden moeten er bijzondere regelingen zijn om te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan en bestuurd kan worden. Het regelen van deze vererving zal te ingewikkeld zijn binnen ons standaardmodel.

Sta je onder bewind?

Als je onder bewind staat, dan kan je niet meer over je vermogen beschikken. Je kan dan ook geen bestemming daaraan geven. Je kan geen testament, een levenstestament of schenking opstellen.

Verblijf je in een zorginstelling?

Als je in een zorginstelling verblijft dan is dat meestal een aanwijzing dat je niet meer voor jezelf kan zorgen. In dat geval kan je mogelijk ook geen zelfstandige besluiten meer nemen. Mogelijk kan het nog wel, maar dan zal er extra onderzoek door de notaris nodig zijn. Daarom kan het opstellen van een levenstestament, een testament of schenking in deze situatie niet tegen het goedkope tarief. Schets bij je offerteverzoek de situatie.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.