Intake schenken met verruimde vrijstelling
8.5

Intake schenken met verruimde vrijstelling

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je de schenking verrekenen met een toekomstig erfdeel?

Het kan zijn dat je een schenking doet aan één van je kinderen en dat je wil dat de schenking later wordt verrekend met zijn erfdeel. Die mogelijkheid hebben wij niet in ons model ingebouwd. We raden je ook aan om dit via een notaris te doen. Vraag een offerte en leg uit wat je wilt en hoeveel kinderen er zijn.

Is de schenking voor de eigen woning van de ontvanger?

Deze specifieke overeenkomst is voor het schenken met gebruikmaking van de eenmalige vrijstelling. Die vrijstelling heeft als voorwaarde dat de schenking wordt gebruikt voor de eigen woning. Dat kan zijn de aankoop, verbouwing of aflossing van de hypotheek. Wil die voorwaarden niet aan deze schenking verbinden? Dan moet je gebruik maken van één van de andere schenkingsovereenkomsten.

Is de ontvanger van de schenking tussen de 18 en 40 jaar?

Om voor de eenmalige verhoogde vrijstelling in aanmerking te komen moet de ontvanger (of partner van de ontvanger) tussen de 18 en de 40 jaar oud zijn.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.