Intake oprichting Persoonlijke BV
8.4

Intake oprichting Persoonlijke BV

Je kunt hier een nieuwe BV oprichten via de notaris Een zogenaamde persoonlijke BV met rechtspersoonlijkheid. Je richt deze BV alleen op. Jij bent dus de enige oprichter en de bestuurder. 

Je hebt de volgende persoonlijke gegevens nodig:

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten betrokken personen zich kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Word jij persoonlijk de enige aandeelhouder?

Als er meer aandeelhouders zijn, dan kun je geen gebruik maken van de persoonlijke bv. Je wordt nu doorgestuurd naar het vragenspel van de oprichting van een bv. Hierin kun je andere aandeelhouders aanwijzen.

Betreft het een Holding, Management of een stamrecht BV?

Voorlopig kunnen we alleen BV's met een standaard doelstelling snel en goedkoop omzetten. Voor de andere BV's moet je een offerte vragen.

Ga je producten verkopen?

Als je producten gaat verkopen, dan moet je een andere doelstelling in je BV opnemen. Gebruik het andere model.

Ben je akkoord met 120 aandelen van 0,01 Euro (1 eurocent)

Als je een andere aandeelwaarde wenst moet je het andere model gebruiken. Dit aantal is perfect deelbaar door ieder aantal mogelijke aandeelhouders. De waarde is de laagst mogelijke en dus het meest praktisch.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.