Intake oprichting holding met werkmaatschappij
8.6

Intake oprichting Holding met Werkmaatschappij

Je kunt hier een nieuwe BV-structuur oprichten via de notaris. Een zogenaamde holding BV met een werkmaatschappij. Deze onderste BV kan bijvoorbeeld producten verkopen, diensten opzetten en dergelijke zaken naar jouw keuze. Je richt de holding naar keuze alleen of met anderen op. Jij bepaalt ook wie straks de oprichter(s) en de bestuurder(s) zijn. In de werkmaatschappij gaat dit model ervan uit dat die voor 100% in handen is van de holding. De doelstelling van de holding staat ook al op voorhand vast, namelijk het zijn van een holding.

Je hebt de volgende persoonlijke gegevens nodig:

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Is de oprichter van de BV een andere BV (of andere rechtspersoon) dan wil de notaris daar de statuten van bekijken. Die statuten moeten op zich namelijk de bevoegdheid bevatten om een nieuwe BV op te kunnen richten. Ook moet vast staan wie namens die rechtspersoon dan mag handelen.

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten betrokken personen zich kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Ben jij/Zijn jullie als oprichter(s) een natuurlijk persoon?

Het is niet mogelijk om via DoeHetZelfNotaris een andere organisatie op te richten vanuit een rechtspersoon. De notaris moet dan namelijk de statuten van de oprichter beoordelen of die wel bevoegd is om zelf weer een nieuwe rechtspersoon op te richten. Dat is extra werk dat niet in deze lage prijs zit. De uitzondering is dat je vanuit een Holding een nieuwe rechtspersoon zoals een werkmaatschappij opricht. 

Wil je de aandelen certificeren?

Wanneer je een ander soort aandelen wilt uitgeven, namelijk gecertificeerde aandelen, moet dit worden opgenomen in de oprichtingsakte. Dat vergt aanpassingen aan de standaard statuten. Deze aangelegenheid is te complex voor een eenvoudige oprichtingsakte.

Wil je stemrechtloze aandelen creëren?

Wanneer je een ander soort aandelen wilt uitgeven, namelijk stemrechtloze aandelen, moet dit worden opgenomen in de oprichtingsakte. Dat vergte een forse aanpassing van de statuten en de besluitvorming. Deze aangelegenheid is te complex voor een eenvoudige oprichtingsakte.

Wil je oprichten vanuit het buitenland?

Als je een BV, stichting of vereniging wilt oprichten vanuit het buitenland of via een buitenlandse rechtspersoon, dan kan dat niet voor het goedkope tarief. De notaris moet uitzoeken wie en wat de rechtspersoon wil oprichten. In het buitenland is dat beduidend meer werk. De notaris heeft alleen voor Nederland toegang tot online bestanden zoals het BRP en de KvK. Je kunt natuurlijk een offerte aanvragen.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Hebben jullie een in Nederland geldig ID-bewijs

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.