Intake oprichting BV
8.6

Intake oprichting BV

Je kunt hier een nieuwe BV oprichten via de notaris Een zogenaamde complete BV met rechtspersoonlijkheid. Deze BV kan bijvoorbeeld producten verkopen, diensten opzetten en dergelijke zaken naar jouw keuze. Je richt deze BV naar keuze alleen of met anderen op. Jij bepaalt ook wie straks de oprichter(s) en de bestuurder(s) zijn.

Je hebt de volgende persoonlijke gegevens nodig:

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Is de oprichter van de BV een andere BV (of andere rechtspersoon) dan wil de notaris daar de statuten van bekijken. Die statuten moeten op zich namelijk de bevoegdheid bevatten om een nieuwe BV op te kunnen richten. Ook moet vast staan wie namens die rechtspersoon dan mag handelen.

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten betrokken personen zich kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je een holding met werkmaatschappij oprichten?

Als je een holding en dochter op wilt richten, moet je een andere intake afronden.

Wil je de aandelen certificeren?

Wanneer je een ander soort aandelen wilt uitgeven, namelijk gecertificeerde aandelen, moet dit worden opgenomen in de oprichtingsakte. Dat vergt aanpassingen aan de standaard statuten. Deze aangelegenheid is te complex voor een eenvoudige oprichtingsakte.

Wil je stemrechtloze aandelen creëren?

Wanneer je een ander soort aandelen wilt uitgeven, namelijk stemrechtloze aandelen, moet dit worden opgenomen in de oprichtingsakte. Dat vergte een forse aanpassing van de statuten en de besluitvorming. Deze aangelegenheid is te complex voor een eenvoudige oprichtingsakte.

Wil je oprichten vanuit het buitenland?

Als je een BV, stichting of vereniging wilt oprichten vanuit het buitenland of via een buitenlandse rechtspersoon, dan kan dat niet voor het goedkope tarief. De notaris moet uitzoeken wie en wat de rechtspersoon wil oprichten. In het buitenland is dat beduidend meer werk. De notaris heeft alleen voor Nederland toegang tot online bestanden zoals het BRP en de KvK. Je kunt natuurlijk een offerte aanvragen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.