8.5

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Levenstestament samen met je partner

Ga je/gaan jullie het vragenformulier zelf invullen?

De notaris moet de persoon die een akte opstelt beschermen. Er zijn verschillende aanwijzingen waarop de notaris extra informatie moet inwinnen. De notaris moet een reeks extra onderwerpen controleren. Daar zijn dan ook meer kosten aan verbonden dan in onze lage prijs zijn verwerkt.

Wil je je partner als gevolmachtigde aanwijzen?

Het dubbele levenstestament gaat ervan uit dat jullie elkaar in eerste instantie aanwijzen als gevolmachtigde. Willen jullie dat niet (of wil één van jullie dat niet), dan moet je kiezen voor het maken van een los enkel Levenstestament.

Verblijft een van jullie in een zorginstelling?

Als je in een zorginstelling verblijft dan is dat meestal een aanwijzing dat je niet meer voor jezelf kan zorgen. In dat geval kan je mogelijk ook geen zelfstandige besluiten meer nemen. Mogelijk kan het nog wel, maar dan zal er extra onderzoek nodig zijn. Daarom kan het opstellen van een Levenstestament in deze situatie niet tegen het goedkope tarief. Schets bij je offerteverzoek de situatie. je kan er ook voor kiezen om slecht 1 enkel Leventestament te maken voor de persoon die niet in een zorginstelling zit.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Hebben jullie een geldig Nederlands ID-bewijs

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een aangesloten notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.