KleinkindLegaat
8.4

Kleinkindlegaat opstellen

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je alle kleinkinderen hetzelfde legaat nalaten?

Je kunt alleen een kleinkindlegaat maken via DoeHetZelfNotaris als je aan alle kleinkinderen hetzelfde legaat na laat.

Ben je in staat je wil te bepalen?

Om een testament of levenstestament op te stellen moet je in staat zijn om te overzien wat je besluit. Dat is bij alle aktes die je bij een notaris maakt het geval. 

Sta je onder bewind?

Als je onder bewind staat, dan kan je niet meer over je vermogen beschikken. Je kan dan ook geen bestemming daaraan geven. Je kan geen testament, een levenstestament of schenking opstellen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.