Intake hypotheek royeren
9.3

Intake hypotheek royeren

Voor het doorhalen van jouw hypotheek hebben we maar weinig informatie nodig. Het spreekt voor zich dat de hypotheek, of het hypotheekdeel dat je wilt doorhalen moet zijn afgelost.

Bestaat jouw hypotheek uit verschillende delen? Geef dan maar één deel door. Wij zoeken eerst in het Kadaster uit of de notaris die hypotheek in één keer heeft ingeschreven of in verschillende aktes. In het laatste geval vragen wij jou dan om mogelijk een aanvullende opdracht te verstrekken.

Je mag ook zelf bepalen welke naam je van de Hypotheekbank doorgeeft, de orginele, als je die weet, of de naam die de bank nu heeft. Wij komen er altijd wel uit.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Heb je de woning verkocht en is de oplevering binnen zes weken?

Als de woning verkocht is dan is het doorhalen van de hypotheek een onderdeel van het verkoopproces. Wij kunnen dat royement wel uitvoeren, maar dat moet dan gegarandeerd gereed zijn voor de levering bij de notaris. Voor de veiligheid hebben wij zes weken nodig om dat te kunnen regelen.

Liep de hypotheek bij een particulier?

Als de hypotheek loopt bij een vriend of een familielid, dan kunnen wij die niet tegen het aangeboden tarief doorhalen. Wij kunnen dat wel als de hypotheek loopt bij bijvoorbeeld een bevriende BV.

Voor institutionele partijen zoals banken bestaan vooraf bekende manieren om medewerking te krijgen. 

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.