8.5

Huwelijkse voorwaarden opstellen

Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Je moet goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Je moet namelijk goed moet weten waar je voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Zijn jullie al getrouwd?

Het maken van huwelijkse voorwaarden gebeurt meestal voor het huwelijk. Het kan ook tijdens het huwelijk. Je moet dan goed besluiten op welk moment ze ingaan en hoe de verdeling van eventuele gezamenlijke spullen plaatsvindt.

Heeft een van jullie beiden schulden?

Er kunnen verschillende redenen zijn om Huwelijks Voorwaarden op te stellen. Het feit dat één van beiden schulden heeft kan een goede en gegronde reden zijn om huwelijks voorwaarden op te stellen.

Heeft één van beide partners een onderneming?

Het hebben van een onderneming brengt financiële risico's met zich mee. Om te voorkomen dat die risico's worden meegenomen in het huwelijk en dus in privé maken veel ondernemers huwelijks voorwaarden. Het ondernemingsvermogen en aansprakelijkheid wordt zo buiten het huwelijk gehouden.

Willen jullie bepaalde familiebezittingen buiten de gemeenschap houden?

Als er bepaalde waardevolle familiebezittingen zijn maken mensen vaak huwelijkse voorwaarden. Op deze manier kan je dan voorkomen dat het familiebezit verwatert.

Je kunt nu een offerte ontvangen van een aangesloten notaris.