Kleinkindlegaat
8.4

Kleinkind legaat opstellen, set van twee, erflater met partner

Jullie kunnen hier een legaat voor de kleinkinderen opstellen. Nadat je tevreden bent over het concept moet je dit persoonlijk ondertekenen bij de notaris. Dit wordt een los legaat voor jullie kleinkinderen. De opzet is zodanig dat je optimaal gebruik maakt van de belastingbesparing die mogelijk is. Omdat dit juridische document is gemaakt om zelf te maken gaan wij er ook vanuit dat je weet waarom je dit wilt opzetten. Hebben jullie al een bestaand testament dan komt dit legaat daarbij als een aanvulling.

Je hebt de volgende persoonlijke gegevens nodig van iedere persoon die je gaat opnemen in het legaat:

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten jullie je kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs. Alleen jij hoeft straks naar de notaris, erfgenamen, kleinkinderen en dergelijke hoeven niet naar een notaris te komen.

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je alle kleinkinderen hetzelfde legaat nalaten?

Je kunt alleen een kleinkindlegaat maken via DoeHetZelfNotaris als je aan alle kleinkinderen hetzelfde legaat na laat.

Ben je 18 jaar of ouder?

Als je niet meerderjarig bent kun je in principe geen akte maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Geef bij je offerteverzoek aan hoe oud je bent en wat je wens is.

Begrijp je Nederlands?

Als je niet voldoende Nederlands begrijpt moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Je moet namelijk goed begrijpen waar je voor tekent. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Geef bij je offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Heb je een geldig Nederlands ID-bewijs?

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken dat je deze akte niet kunt opstellen tegen Doehetzelftarief. Je kunt een offerte ontvangen van een notaris.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze rubriek: Vraag de notaris.