8.5

Huishoudelijk reglement vereniging

Persoonsgegevens

Om jouw bestelling te plaatsen moet je hier jouw gegevens invullen. Direct daarna kan je een online betaling doen. Dat doe je in een beveiligde omgeving. Je ontvangt de bestelling direct daarna in het mailadres dat je hebt opgegeven. Alle documenten zijn Word documenten en kan je eenvoudig aanpassen.

Huishoudelijk reglement vereniging

Het is verstandig om in aanvulling op de statuten een Huishoudelijk Reglement op te stellen. De statuten geven de basis voor de organisatie van de stichting. De verdere uitwerking regel je nu zelf en zonder notaris in het huishoudelijk reglement.
Hiermee kun je flexibel de interne organisatie regelen. Omdat jullie als vereniging dit document zelf opstellen kunnen jullie het ook op maat maken.

Belangrijk is bijvoorbeeld om te regelen hoe leden, lid kunnen worden van de vereniging. Ook de hoogte van de contributie kan je vastleggen. In het reglement regel hoe vaak je vergadert. De statuten bevatten een minimaal aantal vergaderingen, meestal maar één of twee per jaar. Geef een invulling aan de exacte inhoud van de bestuursfuncties. Ook kan je een procedure opschrijven voor het instellen of het aanstellen van commissies. 

Het voordeel is dat de vereniging deze regels ook zelf later weer kan aanpassen. Je hoeft dan niet eerst naar een notaris.

Inhoud van het product

Bevat bepalingen over:
- de wijze van lid worden;
- de vergaderingen van de ALV;
- de verdeling van de bevoegdheden over de bestuursleden;
- de wijze van besluitvorming;
- de manier waarop de vergaderingen worden uitgeschreven;
- de mogelijkheid om commissies in te stellen;
- de manier van omgaan met inkomsten;
- de manier van omgaan met uitgaven en declaraties.Koop dit product direct

Prijs

€ 19,00
€ 3,99
€ 22,99

Koop dit product direct
Heb je de bestelling niet direct na betaling ontvangen? Kijk dan in je map met ongewenste mail. Door de bijlagen komt de bestelling daar soms in terecht.